Русия едва ли ще допусне екстрадиция на хакера, който беше

...
Русия едва ли ще допусне екстрадиция на хакера, който беше
Коментари Харесай

Киберексперт: Русия няма да екстрадира хакерите, ударили Бъл...

" Русия надали ще допусне екстрадиция на хакера, който беше открит от службите за сигурност у нас ", това съобщи киберекспертът Красимир Коцев.

Според него хакерската офанзива, която беше осъществена в събота от " Килнет " и удари уеб сайтове на институции и медии у нас не е имала за цел да навреди съществено на уеб страниците, които попаднаха под удариите ѝ, а се търси медийно внимание.

Според Красимир Коцев държавните институции са взели благодаря да защитят уеб страниците си и те към този момент не са по този начин елементарно пробиваеми.

Той дефинира " Килнет " като организация с много почитатели, която даже популяризира активността си в каналите си в световната мрежа.

" Има хакерски групи, които целят да откраднат данни и в следствие да продават тези данни. Там се търси анонимност. В съответния случай обаче, с тази напълно DDos офанзива - това е напълно пиар съгласно мен, който цели да направи тази група известна, надлежно те да привлекат повече почитатели и да изкарат пари от това нещо. Няма хванати към момента. В същина - какво се случва с физическата война - там има ли хванати? Вижте какво нещо се случва безнаказано. По същия метод е и с кибервойната. Вероятно са известни причинителите - известно е кои са те. Екстрадиция съгласно мен няма да се допусне от страна на Русия. ", съобщи Коцев пред Българска национална телевизия. 

Коцев добави, че сходен вид офанзива не води до приключване на данни, а може само да предотврати опцията на законните консуматори да достъпват уеб страницата.

Той акцентира, че в последните години се следи доста сериозна самодейност от страна на институциите да се защитят - ревизират се системите си за сигурност и се построяват така наречен стратегии за реакция при случай, образоват се чиновниците в администрацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР