Русия е започнала да използва новия си танк Т-14 Армата

...
Русия е започнала да използва новия си танк Т-14 Армата
Коментари Харесай

Русия вкара във войната новия си танк Т-14 Армата

Русия е почнала да употребява новия си танк " Т-14 Армата " в Украйна, само че единствено за обстрел на украински позиции. Танковете към момента не са се включвали в директни щурмови интервенции, съобщи Ройтерс, като се базира на съветската организация РИА Новости.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10265
Танковете са снабдени с спомагателна отбрана, а екипажът им е минал подготовка за съгласуване на бойни дейности в Украйна. Те могат да развиват оптималната скорост от 80 километра в час, осведоми Българска телеграфна агенция.

През януари английското военно разузнаване заяви, че съветските сили в Украйна не желали да одобряват първа партида от тези танкове там поради неприятните условия, в които те били. Разузнаването тогава осведоми, че разполагането на такива танкове в Украйна е високорисково решение за Русия, което ще бъде взето главно за пропагандни цели. Разузнаването добави, че програмата по създаване на танковете е траяла 11 години, белязана е била от закъснения, от понижаване на плануваните количества и от информации за индустриални проблеми.

Кремъл поръча производството на 2300 танка, показани първо през 2015 година Поръчката трябваше да е подготвена през 2020 година, само че след това се удължи до 2025 година съгласно информации в съветски медии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР