Русия е само на една крачка от изпадане в дефолт.

...
Русия е само на една крачка от изпадане в дефолт.
Коментари Харесай

И Moody's обяви, че Русия може да изпадне в дефолт

Русия е единствено на една крачка от изпадане в дефолт. Това обявиха специалистите от интернационалната кредитна организация Moody`s Investors Service, представени от Reuters. Според оценката, страната доста скоро може да изпадне в неплатежоспособност, тъй като е направила две заплащания по облигации с падеж през 2022-а и 2042 година в рубли, а не в щатски долари.

Това съставлява смяна в изискванията по разплащане по отношение на истинските контракти и това може да се смята за дефолт, акцентират от Moody`s.

Ситуацията въпреки всичко може да се промени в случай че Русия заплати в долари преди приключването на гратисния интервал, който е на 4 май. Москва твърди, че може и има предпочитание да заплаща задълженията си, само че че западните страни ѝ пречат с налагането на строгите финансови наказания, поради войната в Украйна.

В началото на месец май ще стане ясно дали Русия в действителност ще изпадне във банкрут. И в случай че това се случи в действителност, дефолт по външния дълг ще бъде първият от времето на болшевишкия прелом от 1917 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР