Русия е проследила важните разговори между китайския президент Си Дзинпин,

...
Русия е проследила важните разговори между китайския президент Си Дзинпин,
Коментари Харесай

Москва: Китай няма да промени позицията си за Украйна под външен натиск

Русия е проследила " значимите диалози " сред китайския президент Си Дзинпин, френския му сътрудник Еманюел Макрон и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, само че се съмнява, че Китай ще промени позицията си по отношение на спора в Украйна под външен напън, оповестява " Ройтерс ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Кремъл е " следил " договарянията сред Европейски Съюз и Китай, само че акцентира, че Русия има свои " богати връзки " с Пекин.

" Китай е доста сериозна, доста огромна мощ със лична суверенна позиция. Това не е страна, която бързо трансформира позициите си под външно въздействие ", отсече той в отговор на въпрос дали Русия се тормози, че Европа може да убеди Си във връзка с Украйна.

Фон дер Лайен заяви, че след диалозите Си Дзинпин е изразил подготвеност да беседва персонално с украинския президент Володимир Зеленски, а Макрон прикани Пекин " да вразуми Русия ".

Навръх първата годишнина от войната Китай разгласява така наречен " кротичък проект " с концепциите си за споразумяване на войната.

В документа, включващ 12 точки, Пекин прикани Русия и Украйна да проведат мирни договаряния допустимо най-скоро и предизвести, че в спора не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия. Планът включва зов за преустановяване на огъня, ценене на законните ползи на всички страни в региона на сигурността, споразумяване на филантропичната рецесия в Украйна, замяна на военнопленници сред Москва и Киев, както и анулация на едностранните наказания, наложени без съответното решение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР