Русия е предупредила Турция да не пречи на Башар ал

...
Русия е предупредила Турция да не пречи на Башар ал
Коментари Харесай

Русия към Турция: Стойте далеч от Сирия

Русия е предизвестила Турция да не пречи на Башар ал Асад да заеме зоните, напуснати от Съединени американски щати. Според информацията е сложено изискване да не бъде предприемана никаква инвазия против обитаемата с кюрди част на Сирия, написа dir.bg.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи на 19 декември решението си да стартира евакуиране на американските сили от Сирия. Той обоснова решението с това, че успеха над Ислямска страна в Сирия е реализирана и че това е била единствената причина за наличието на въоръжените сили на Съединени американски щати. Според американски публични представители изтеглянето на силите от над 2000 души ще отнеме от 60 до 100 дни. Говорителят на американското министерство на защитата Дана Уайт акцентира, че интервенцията против Ислямска страна не е приключила и че Съединени американски щати " ще продължат да работят със своите сътрудници и съдружници за разгрома на Ислямска страна ".

От своя страна Министерството на външните работи на Кремъл съобщи, че чака територията да бъде предадена на силите на Асад, откакто американският президент Доналд Тръмп разгласи евакуиране от страната предходната седмица - ход, който изненада съдружниците и провокира оставката на двама от най-хубавите му помощници.

Турция съобщи, че работи с Вашингтон за съгласуване на изтеглянето на американските сили, само че в това време не се е отказала да " прочисти " Северна Сирия от кюрдските военни формирования, които до скоро се употребиха с поддръжката на Съединени американски щати.

Днес се появиха фотоси, показващи, че турските военни транспортни средства и военни превозвачи се изпращат до границата със Сирия.

Силите на Башар ал Асад, както и съветските помощници, също са почнали да се разполагат на фронтовете към град Манбидж.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР