Русия е представила в гръцкото посолство оценките си за актуалното

...
Русия е представила в гръцкото посолство оценките си за актуалното
Коментари Харесай

Кремъл изригна срещу Атина: Гърция е взела престъпно решение

Русия е показала в гръцкото посолство оценките си за настоящото положение на двустранните връзки, съгласно което " на вълната на нападателната русофобия Атина продължава да взема незаконни решения, по-специално по отношение на изпращането на оръжие в Украйна, което киевският режим употребява за избиване на цивилно население, в това число етнически гърци, живеещи в Приазовския регион ".

Това стана ясно от изказване на представителя на съветското Външно министерство Мария Захарова в отговор на журналистически въпрос, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се проправителствената съветска организация ТАСС.

" Стигна се до такава степен, че гръцкото посолство в Москва, наред с други дипломатически задачи на Европейски Съюз, подцени нормите на дипломатическата връзка и пренебрегва поканата за диалог с управлението на съветското външно министерство ", съобщи Захарова.

Тя уточни, че съветската страна е показала през днешния ден пред посолството на Гърция своите " разсъждения и оценки " за положението на връзките сред двете страни. Според нея е тъпо, че вместо тогавашните другарски поздравления, през днешния ден " се постанова да подсещаме на Атина обикновени уроци от историята ".

" Отсъствието на съветски представители на обичайните тържества по случай Деня на независимостта по напътствие на управлението на гръцкото външно министерство е единствено детайл от гневната враждебна акция, която предвид на актуалната интернационална обстановка беше стартирана от кабинета на (гръцкия министър-председател) Кириакос Мицотакис ", съобщи говорителката. " Целта е да се изтрие от груповата памет всичко, обвързвано с Русия, като в името на моментните условия се пожертват вековните исторически и културно-духовни връзки сред съветския и гръцкия народ ", добави тя.

Гърция празнува през днешния ден националния си празник Деня на независимостта, с който отбелязва годишнината от началото на въстанието през 1821 година против османската власт, което води до основаването на самостоятелна гръцка страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР