Русия е понесла по-големи загуби в някои видове военна техника,

...
Русия е понесла по-големи загуби в някои видове военна техника,
Коментари Харесай

Според "Документите от Пентагона" Русия е загубила в пъти повече танкове и БТР-и от Украйна

Русия е понесла по-големи загуби в някои типове военна техника, а Украйна е запазила повече танкове и БТР-и на театъра на бойните дейности, написа в оповестените в интернет хипотетични американски поверителни документи.
 
Според американската Агенция за военно разузнаване Русия е изгубила 2048 танка и 3900 БТР-а, до момента в който Украйна е изгубила 468 танка и 1020 БТР-а. Русия разполага с превъзходство над Украйна в бойните самолети и противовъздушната защита, съгласно изтеклите документи.
 
Общо до 354 хиляди съветски и украински бойци са били убити или ранени от началото на войната на Русия против Украйна през февруари предходната година, написа в оценката. 
 
Документите наподобяват на загадка американска оценка на хода на войната и съдържат също разследващи данни за съдружници. Ако тяхната меродавност бъде потвърдена, те оферират рядка опция да се разбере какво считат във Вашингтон за най-смъртоносния спор в Европа след Втората международна война.
 
Агенция Ройтерс прави ангажимента, че не може да удостовери по самостоятелен път достоверността на документите, и напомня, че тя е била сложена под въпрос от някои страни, в това число Украйна и Русия. Представители на администрацията на американския президент Джо Байдън обявиха, че наличието на някои от изтеклите документи, както наподобява, е било променено.
 
Според оценка от 23 февруари Русия евентуално няма да успее да превземе Донбас и спорът ще остане в задънена улица тази година. Руската " акция на безсилие " е понижила нейната човешки запас и ресурси от муниции до нива, при които е допустимо, в случай че не се стигне до ненадейно възобновяване, военните елементи на страната да бъдат изтощени и тя да не успее да реализира задачите си. В резултат войната ще се проточи и след 2023 година, написа в оценката.
 
По данни на американското военно разузнаване, съветските загуби в жива мощ са сред 189 500 и 223 000 души. От тях убитите в бойни дейности са 35-43 хиляди, а ранените - 154-180 хиляди.
 
Що се отнася до Украйна, нейните загуби са в пъти по-малки и възлизат на общо 124 500-131 000 индивида. Между 15 500 и 17 500 от тях са били убити в бойни дейности, а от 109 000 до 113 500 са ранените.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР