Русия е поискала България да спре ремонта на вертолети за

...
Русия е поискала България да спре ремонта на вертолети за
Коментари Харесай

`Русия е поискала от България `да спре ремонта на хеликоптери за Украйна“

Русия е поискала България да „ спре ремонта на вертолети за Украйна “. Това излиза наяве от известие на отбранителното министерство. Министерството отхвърля да е имало такива действия. 

Със специфична нота от сряда Федералната работа по военно-техническо съдействие на Русия е показала, че намира за „ изрично недопустимо “ реализирането на ремонта и рационализация на вертолети от вида Ми в български предприятия, в това число ТЕРЕМ, и последващата доставка за Украйна.

Дни преди днешното известие за това заяви съветската организация ТАСС. Федералната работа по военно-техническо съдействие смята това за „ жестоко нарушаване на интернационалните отговорности от страна на България и Чехия “.

Българското отбранително министерство дава отговор през днешния ден, че от януари 2022 година до април 2023 година в ТЕРЕМ-ЛЕТЕЦ не са осъществявани ремонт и/или рационализация на вертолети за Украйна.

Министерството не показва дали е дало отговор публично на съветската работа. В Доклада за положението на защитата за 2202 година министерството регистрира, че невъзможността за доставка на характерни аварийни елементи и консумативи заради глобите против Русия основават проблеми на армията. И акцентира, че хибридните офанзиви срещу страните от НАТО и Европейски Съюз целят и вътрешнополитическа дестабилизация и публично опълчване, понижаване на солидарността и поддръжката за Украйна.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР