Русия е отворена за различни предложения и модификации на зърнената

...
Русия е отворена за различни предложения и модификации на зърнената
Коментари Харесай

Захарова: Русия е готова да обсъди удължаването на зърнената сделка

Русия е отворена за разнообразни оферти и модификации на зърнената договорка, само че всички нейни първични условия би трябвало да бъдат изпълнени. Това сподели в четвъртък на брифинг шефът на отдела за информация и щемпел на съветското външно министерство Мария Захарова, оповестиха съветски медии.

„ Отворени сме за разнообразни оферти по договорката със зърното, за разнообразни модификации, които могат да бъдат разисквани на експертно или президентско равнище. Но желаеме още един път да обърнем внимание на обстоятелството, че втората част на договорката не се извършва със същото движение, което извършва първата, не със същите старания “, съобщи още Захарова.

Официалният представител на дипломатическото ведомство напомни, че част от пакетната зърнена договорка е меморандум сред Руската федерация и Организация на обединените нации за поощряване на промотирането на съветски храни и торове на международните пазари, който би трябвало да бъде изпълнен напълно.

„ Не виждаме такива старания за използване на меморандума да се ползват на процедура от нашите сътрудници – тези, които станаха гаранти на това пакетно съглашение “, сподели Захарова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР