Русия е нарушавала споразуменията за неразпространение на оръжия за масово

...
Русия е нарушавала споразуменията за неразпространение на оръжия за масово
Коментари Харесай

Тилърсън обвини Русия в нарушение на договорите за разоръжаване


Русия е нарушавала споразуменията за неразпространение на оръжия за всеобщо поразяване.

Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън в речта си пред годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Той акцентира, че Москва и Вашингтон носят особена отговорност за поддържането на режима за неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване. В същото време, съгласно него, последните години Русия „ от време на време е работила по метод, който отслабва международните правила и подкопава правилото за отговорността на нациите.

Тилърсън по-специално упрекна Русия в неспазване на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, в нарушение на "гаранциите за сигурност, дадени в края на Студената война “ и в опити да се "отслаби независимостта" на Международната организация за атомна сила (МААЕ) при „ следствието на секрети нуклеарни стратегии “.

Ако Русия „ желае да възвърне своята роля на заслужаващо доверие лице за разрешаването на рецесията към Северна Корея “, тя би трябвало да показва обвързаност към спазването на уговорките за нуклеарната сигурност и контрола над въоръженията, означи държавният секретар. „ Призоваваме Русия да изследва по какъв начин може по-добре да поддържа напъните за неразпространение (на оръжията за всеобщо поразяване)", добави Рекс Тилърсън, чието изявление бе публикувано на уеб страницата на Държавния департамент /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР