Русия е направила с близо 10 процента по-малко тестове за

...
Русия е направила с близо 10 процента по-малко тестове за
Коментари Харесай

Русия намалява броя на тестове за коронавирус на фона на увеличаване на заразените

Русия е направила с близо 10 % по-малко проби за Ковид-19 този месец в съпоставяне със същия интервал на предишния макар увеличението на записаните инфектирани, сочат публични данни. Това повдига въпроси за способността на управляващите да вземат под надзор разпространяването на инфекцията, предава Ройтерс в преписка от съветската столица.

Извън благоденствуващата Москва хора със признаци на Covid-19 могат да чакат с дни, с цел да бъдат тествани, и лекарите от време на време въобще отхвърлят да им създадат проби, излиза наяве от изявленията на Ройтерс с пациенти, медици и държавни чиновници в 11 района.

Роспотребнадзор - контролният орган в региона на опазването на здравето, на 16 ноември подреди увеличение на тестването. Въпреки това броят на направените през първата половина на декември проби понижа с 825 000 или 11 % спрямо първата половина на ноември, сочат калкулации на Ройтерс, осъществени въз основата на публични данни.

От 16 ноември " Роспотребнадзор " позволи на медицинските служащи да не тестват хора, които са били в контакт със инфектирани, само че нямат признаци, което съгласно анализатори може да е причина за част от намаляването на тестванията.

Здравното министерство, " Роспотребнадзор и националният действен щаб за битка с инфекцията не дадоха отговор на запитванията на организацията каква е повода за намаляването на тестванията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР