Русия е извършила военни престъпления в Украйна, твърди специалната разследваща

...
Русия е извършила военни престъпления в Украйна, твърди специалната разследваща
Коментари Харесай

Екзекуции, изнасилвания, депортации: ООН обвинява Русия във военни престъпления


Русия е направила военни закононарушения в Украйна, твърди специфичната проверяваща комисия на Организация на обединените нации, почнала работа през май. Разследвани са четири области – Киевска, Харковска, Сумска и Черниговска.

Организация на обединените нации разгласи, че проверяващата комисия на организацията е открила, че Русия е направила военни закононарушения в. Разследването стартира през май месец тази година и досега е осъществено в четири района - Киевски, Харковски, Сумски и Черниговски.

“Бяхме изумени от огромния брой изтезания, осъществявани в областите, които посетихме. Комисията сега продължава следствието си на сходни закононарушения в 16 селища ”, съобщи ръководителят на проверяващата комисия Ерик Мьосе.

Мащабни следствия

Представителите на Организация на обединените нации са говорили с повече от 150 жертви и очевидци и са посетили 27 градове и села, където са разследвали гробове и центрове за задържане и изтезания. Екипът е разследвал и два случая на потърпевши от украинско принуждение руснаци.
Редакцията предлага
“Утре се навършват седем месеца от началото на тези зверства в Украйна ”, се споделя в формалното известие на проверяващата комисия. “Ние сме изключително разтревожени от обстоятелството, че

" Това се вижда от постоянно обновените от Службата на комисаря по правата на индивида към Организация на обединените нации данни за смъртните случаи и пострадванията, както и от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) във връзка с бежанците и вътрешно разселените лица ", се споделя още в изказването. 

Какво са открили от Организация на обединените нации в Украйна?

В отчета на комисията се показват няколко области, в които дейностите на Русия са нанесли изключително огромни вреди, в това число общи, безразборни набези против цивилни региони, изтезания, изтезания и полово принуждение.

Комисията заяви, че " потреблението от на взривни оръжия с широкообхватно деяние в обитаеми региони е източник на големи вреди и премеждия за цивилното население " и че редица набези " са били осъществени, без да се прави разлика сред цивилно население и бойци ", в това число с потреблението на " касетъчни муниции или многоцелеви ракетни системи и въздушни удари в обитаеми региони ".

Има " поредни свидетелства за малтретиране и изтезания " от украински жертви, някои от които настояват, че са били Част от жертвите са изчезнали. Комисията показа и свидетелства за побои, изтезания с електрошок и наложително разголване от някогашни арестувани в съветски центрове за задържане.

Председателят на комисията Мьосе съобщи също по този начин, че са открити доказателства за неизяснен брой съветски бойци, направили закононарушения, свързани със полово принуждение. Възрастта на жертвите им варира от 4 до 82 години., се споделя в изказването.

***

Разгледайте и тази изложба от нашия списък: 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР