Русия е използвала хиперзвукова ракета Циркон в Украйна за първи

...
Русия е използвала хиперзвукова ракета Циркон в Украйна за първи
Коментари Харесай

Украински учени: Русия е използвала за първи път ракета Циркон, целта е била Киев?

Русия е употребила хиперзвукова ракета " Циркон " в Украйна за първи път от началото на войната.

Съобщението идва от украински откриватели, само че следва да бъде доказано.Предварителен разбор е стигнал до заключението, че Русия е блъснала Киев с такова оръжие предходната седмица. Това е написал в " Телеграм " ръководителят на Киевския научно-изследователски институт за криминалистични експертизи Олександър Рувин, представен от Ройтерс.

По неговите думинеговият е приключил предварителния разбор на фрагменти от съветски ракети след нападението на 7 февруари против украинската столица, съгласно който на публикуван от него видеоклип се виждатпредполагаемите парчета от ракета със характерни маркировки.

" В този случай виждаме детайли, които са присъщи за съветската ракета " Циркон " с надпис 3M22. Части и фрагменти от мотора и механизмите за ръководство имат характерни маркировки ", написа Рувин.

Ако тази информация бъде доказана, значи че противовъздушната защита на Украйна ще се сблъска с ново предизвикателство.

Към момента Министерството на защитата на Русия не е коментирало изказванията на украинските учени.

Това, което се знае за хиперзвукова ракета " Циркон " е, че тя има обхват от 1000 километра и се движи 9 пъти по-бързо от скоростта на звука.

Според военни специалисти хиперзвуковата скорост може да значи доста понижаване на времето за реакция на противовъздушната защита и опция да бъдат атакувани огромни, надълбоко ситуирани и укрепени цели. А американското аналитично списание " National Interest " назовава ракетата „ Циркон “ " съществено предизвикателство за Военноморските сили на Съединени американски щати ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР