Русия е готова за всякакво развитие на ситуацията със САЩ,

...
Русия е готова за всякакво развитие на ситуацията със САЩ,
Коментари Харесай

Захарова: Ако САЩ обявят Русия за спонсор на тероризма, това е късане на дипломатическите отношения

Русия е подготвена за всякакво развиване на обстановката със Съединени американски щати, а в случай че Вашингтон реши да скъса дипломатическите връзки, Москва ще го прежиивее някак. Това съобщи на брифинг във вторник говорителката на съветското Външно Мария Захарова, ковентирайки апела на Сената и Конгреса на Съединени американски щати Русия да бъде оповестена за страна - спонсор на тероризма, съобщи ТАСС.

" Американските законодатели, в това число " летящата " председателка на Камарата на представителите на Конгреса Нанси Пелоси, очевидно изчерпаха целия си ресурс неефективни санкционни принадлежности и пристъпват към такова съгласно тях " мощно " оръжие като оповестяването на Москва за спонсор на тероризма. … Те би трябвало да знаят - ние сме подготвени за всякакво развиване на обстановката и в случай че Вашингтон реши изцяло да прекъсне взаимоотношенията с Москва, ние ще го преживее ", съобщи Захарова.

Тя означи, че логически резултат от сходна стъпка може да стане цялостното разкъсване на дипломатическите връзки, " с което Вашингтон рискува дефинитивно да премине точката, от която няма връщане, с всички произлизащи от това последици ".

Припомняме, че на 27 юли Сенатът на Съединени американски щати одобри резолюция, с която приканва Дйържавния департамент да признае Русия за страна - спонсор на тероризма. Като аргумент за това в документа се акцентират събитията в Чечня, Грузия, Сирия и Украйна.

Преди това с апел Русия да бъде вкарана в листата към Вашингтон се обърнаха управляващите в Киев. В листата с страни, спонсори на тероризма, влизат страни, които съгласно Вашингтон " неведнъж са оказвали помощ за актове на интернационален тероризъм ". На 28 юли група конгресмени от двете партии оповестиха, че ще внесат сходен документ и в Камарата на представителите.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР