Русия е готова да осигури хуманитарен коридор за кораби, превозващи

...
Русия е готова да осигури хуманитарен коридор за кораби, превозващи
Коментари Харесай

Русия е готова да отвори коридор за кораби със зърно от Украйна

Русия е подготвена да обезпечи филантропичен кулоар за кораби, пренасящи храна от Украйна, в подмяна на премахването на някои наказания, сподели през днешния ден съветският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, представен от организация Интерфакс.

Черноморските пристанища на Украйна са блокирани, откогато Русия изпрати хиляди бойци в Украйна и повече от 20 милиона тона зърно са заседнали в силози в страната, съобщи Ройтерс.

Русия и Украйна съставляват близо една трета от международните доставки на пшеница и неналичието на забележителен експорт на зърно от пристанищата на Украйна способства за възходящата международна продоволствена рецесия.

Украйна също е главен експортьор на царевица и слънчогледово олио.

Западните сили разискват концепцията за основаване на " безвредни коридори " за експорт на зърно от украинските пристанища, добавяйки, че всеки подобен кулоар ще се нуждае от съветско единодушие.

„ Ние неведнъж сме заявявали по този въпрос, че решението на казуса с храните изисква повсеместен метод, в това число унищожаване на глобите, наложени върху съветския експорт и финансовите транзакции “, сподели Руденко, представен от Руденко.

Русия и Украйна се упрекват взаимно в слагане на плаващи мини в Черно море.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели във вторник, че Русия употребява питателните доставки като оръжие с световни последствия.

" Винаги сме подготвени за разговор с всички, които търсят спокойно разрешаване на всички проблеми. Оставям изказването на Урсула фон дер Лайен на нейната съвест ", сподели Руденко.

Той сподели, че Русия ще разиска опцията за замяна на пленници с Украйна, откакто тези, които са се предали, бъдат наказани. Руските и сепаратистки публични лица обявиха, че някои от предалите се би трябвало да бъдат съдени за военни закононарушения.

Руденко сподели също, че е прибързано основаването на съветска военна база в следения от Русия регион на Херсонска област на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР