Русия е готова да организира разговори на високо равнище между

...
Русия е готова да организира разговори на високо равнище между
Коментари Харесай

Русия се предлага за посредник на Турция

Русия е подготвена да провежда диалози на високо ниво сред Дамаск и Анкара, съобщи пред РИА Новости специфичният делегат на президента по въпросите на Сирия Александър Лаврентиев, представен от БГНЕС.

" Мисля, че Москва ще бъде подготвена да даде място за среща, в случай че има взаимно предпочитание от двете страни. Дори не се колебая в това “, сподели той.

Според него " за срещата би трябвало да са назрели избрани условия ".

Лаврентиев съобщи: " Важно е резултатът от договарянията да изпрати верния сигнал на всички страни в спора, тъй че срещата на върха да способства за постигането на съглашение “.

По-рано турският президент Тайип Ердоган разгласи опцията за среща със сирийския си сътрудник Башар Асад. След това Абдулкадир Селви, колумнист на турския вестник " Хюриет ", непосредствен до държавните кръгове, съобщи, че събитието може да се организира в Русия с посредничеството на Владимир Путин.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Ердоган и Асад " теоретично " могат да се срещнат в Москва, само че към момента няма съглашение за това.

В неделя Турция извърши въздушна интервенция против сирийското крило на неразрешената в страната Кюрдска работническа партия (ПКК) в Северна Сирия, а също по този начин имаше известия за ракетни набези по цели в Северен Ирак.

На този декор във вторник в Астана стартира 19-ият кръг от договарянията за разрешаване на обстановката в Сирия, където от 2011 година продължава вътрешен въоръжен спор. Турция, дружно с Русия и Иран, работи като поръчител на процеса. 

В духа на дипломатическите услуги Русия, която е поддръжник на режима на Башар Асад, основава усещане, че връща жеста на Турция, с чиято посредническа роля бе уредена договорката за експорт на украинско зърно въпруки съветската експанзия. Москва се тревожи от допустима сухопътна интервенция на Турция в Сирия като продължение на наказателните въздушни удари поради атентата в Истанбул.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР