Русия е готова да направи всичко необходимо, за да възстанови

...
Русия е готова да направи всичко необходимо, за да възстанови
Коментари Харесай

Ще направим всичко, за да възстановим членството на руската атлетика, заяви Мутко

Русия е подготвена " да направи всичко належащо ", с цел да възвърне своето участие в Международната федерация по лека атлетика (IAAF), съобщи вицепремиерът и някогашен министър на спорта Виталий Мутко, представен от ТАСС.

В началото на август IAAF отхвърли да анулира глобата на съветската федерация (ARAF) на конгреса в Лондон. Работна група от експерти даде висока оценка на Русия в битката с допинга, само че съгласно нея страната би трябвало да извърши още условия, с цел да възвърне своето участие.

" Наясно сме с това, което беше разисквано на конгреса. Федерацията работи, като ще създадем всичко належащо, с цел да възстановим участието в най-близко бъдеще ", сподели Мутко.

Руската атлетика беше изхвърлена от интернационалните надпревари през 2015 година, откакто самостоятелна комисия към Световната антидопингова организация (WADA) показа отчет за огромна скица за държавно застъпничество над допинга и укриване на позитивни проби.

Русия беше показана от 19 лекоатлети на международното състезание в Лондон, които се състезаваха под безпристрастен байрак. На тях им беше неразрешено да демонстрират каквато и да е принадлежност към страната и даже да пеят химна в хотелските стаи.

Руските спортисти завоюваха шест оценки в Лондон, което щеше да подреди страната на девето място в класирането по медали. С купа победи само Мария Кучина в скока на височина, а Сергей Шубенков (110 метра с препятствия), Дария Клишина (скок дължина), Валери Пронкин (хвърляне на чук), Сергей Хиробоков (20 км спортно ходене) и Данил Лисенко (скок височина) взеха сребро в своите дисциплини.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР