Русия е една от страните, които проявяват интерес към домакинство

...
Русия е една от страните, които проявяват интерес към домакинство
Коментари Харесай

И Русия поиска младежките игри

Русия е една от страните, които демонстрират интерес към домакинство на зимните олимпийски игри за младежи през 2024-а, разгласи Международният олимпийски комитет (МОК). Говорителят на организацията посочи, че останалите страни са България, Румъния и Испания. Освен това китайски представители са водили диалози за евентуална кандидатура за домакинство на юношески игри, само че към момента няма изясненост дали става въпрос за летни или зимни.
Все още не е ясно кои градове влизат в съветските проекти, само че възможен план се чака да се одобри „ на нож “ от доста спортисти и федерации от други страни поради допинг свадите към съветския спорт в последните години. Наскоро обаче президентът на МОК Томас Бах разгласи, че Русия е „ изтърпяла наказването си “ за допинг прегрешенията. Испания пък отстрани възможни политически спънки пред своята кандидатура като даде обещание да позволява косовски спортисти да се състезават под личния си байрак. Иберийската страна не признава Косово. Румънският Брашов пък загуби борбата за зимните игри през 2020-а от Лозана (Швейцария).
България приготвя кандидатура за младежките игри през 2024-а след визитата на Бах у нас и срещата му с министър-председателя Бойко Борисов. Процесът по установяване на домакина ще стартира тази година, а окончателното решение ще бъде взето през 2020-а.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР