Русия е една от държавите, които са заинтересовани да се

...
Русия е една от държавите, които са заинтересовани да се
Коментари Харесай

Буяр Османи: Ескалацията между Скопие и София е добре дошла за трети страни

Русия е една от страните, които са заинтригувани да се поддържат споровете в района , с цел да може по-лесно да упражнява своето въздействие. В този смисъл последните събития сред България и Северна Македония са добре пристигнали за доста трети страни, които виждат късмет в региона да бъде поддържан един непрестанен спор, акцентира министърът на външните работи на районен съд Македония Буяр Османи, представен от БГНЕС.

В изявление за Радио " Свободна Европа " той призна, че не разполага с директна информация, че съветското разузнаване " подкопава " българо-македонските връзки .

" Нямам такава директна информация, само че трети сили имат интерес да поддържат живи споровете в този район, от време на време замразени, за да оказват по-лесно въздействие в нашия район - това към този момент е познато от историята и това въздействие сме го виждали с друг интензитет в разнообразни интервали освен сред България и Северна Македония, само че и въобще на Западните Балкани. Вероятно последната ескалация ще бъде добре пристигнала за доста трети страни, които ще видят в нея късмет за поддържане на един непрестанен спор. Дали това е в наш интерес? Не съм склонен ", съобщи Османи.

Той не пожела да разяснява аргументите, заради които

" Ако това е обвързвано с случая в Охрид, бих го оценил като диспропорционална реакция , защото това преди всичко е обособен случай, за който страната предприе всички вероятни ограничения. Нападателите бяха разпознати незабавно, единият е в ареста, президентът, министър председателят и министърът на външните работи го осъдиха незабавно. Аз отидох в София, изразихме това, което страната би трябвало да покаже по отношение на наш жител, тъй че в действителност не виждам връзка сред този случай и реакцията ", акцентира външният министър.
 Османи още веднъж осъди побоя против българин, само че прикани да спрат провокациите и от наша страна
Османи още веднъж осъди побоя против българин, само че прикани да спрат провокациите и от наша страна

Милков сподели " не " на възраждането на черните обичаи на палежи, стрелби и принуждение

Според него от един обособен случай не може да се вършат генерални заключения и изводи за това по какъв начин страната се отнася към етническите общности.

" Република България влиза в избирателен развой. Те имат избори на 2 април, а към този момент две години няма постоянно държавно управление и това е един утежнителен фактор. Обикновено изборите усложняват сензитивните въпроси и не дават опция за дипломация , с цел да си свършат както би трябвало работата тези, които би трябвало да поддържат връзка. За страдание, у нас също има политиканстване в тази посока, по тази причина заявих, че е открит сезонът на провокаторите, насилниците и политическите печалбари и в този момент всеки се възползва. Но ние би трябвало да прекратим този цикъл на взаимно утежняване на връзките и да върнем позитивния дневен ред ", сподели Османи.

С последните събития и с - рождения ден на Гоце Делчев, поради вероятни провокации, нашето общество единствено му дава късмет да бъде определен още веднъж за евродепутат.

" Българското общество го отхвърли на последните избори, не позволиха партията им да влезе в българския парламент. За страдание, считам, че нашето общество преди малко обезпечи на Джамбазки още един мандат в Европейския парламент, създавайки политическа звезда от цялостен маргинал в българското политическо общество, " акцентира външният министър Буяр Османи.
 България предизвести Скопие, в случай че разгласи българи за личност нон грата
България предизвести Скопие, в случай че разгласи българи за личност нон грата

Безпрецедентет акт ще наложи и невиждана реакция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР