Русия е доставила първите ядрени бойни глави в Беларус, съобщи

...
Русия е доставила първите ядрени бойни глави в Беларус, съобщи
Коментари Харесай

Русия достави първите ядрени бойни глави в Беларус

Русия е доставила първите нуклеарни бойни глави в Беларус, заяви Франс прес, базирайки се на изявление на Владимир Путин на икономическия конгрес в Санкт Петербург.

„ Това са единствено първите, до края на лятото, до края на годината, ние ще приключим изцяло и напълно тази работа “, добавил съветският президент.

Той е припомнил, че разполагането на тактически нуклеарни оръжия в Беларус е плод на съглашение, оповестено през март дружно с беларуския президент Александър Лукашенко.

„ Тези първи доставки, както наподобява са били ускорени, тъй като на 9 юни Путин бе споделил, че разполагането на оръжията ще стане през юли. Тогава това изявление се оказа в несъгласие с думите на президента на Беларус Александър Лукашенко, който пък съобщи на 25 май, че първите нуклеарни оръжия към този момент са били доставени в страната му “, показва Франс прес.

Тактическите нуклеарни оръжия могат да причинят големи вреди, само че техният радиус на деяние е по-ограничен от този на стратегическите нуклеарни оръжия.

В началото на април Русия сподели, че е почнала да образова беларуски военни за потреблението на тактически нуклеарни оръжия.

Освен това в предишното Путин съобщи, че 10 самолета към този момент са оборудвани в Беларус за потреблението на такива оръжия и специфичен склад ще бъде построен до 1 юли.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР