Русия е далеч от превземането на Бахмут; новото настъпление ще

...
Русия е далеч от превземането на Бахмут; новото настъпление ще
Коментари Харесай

US експерти: Путин все още вярва, че руската армия е способна на мащабни офанзиви

Русия е надалеч от завладяването на Бахмут; новото нахлуване ще бъде затруднено от дефицит на муниции и анархия, считат специалисти от Американският Институт за проучване на войната (ISW). Специалистите все са на мнение, че съветската войска към момента не е съумяла да превземе град Соледар в Донецка област, макар че доста съветски източници настояват това (снощи ръководителят на съветската ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи още веднъж, че силите му са " освободили " изцяло миньорския град).

Освен това ISW твърди, че частичният триумф на съветските военни в Соледар напълно не значи, че те ще съумеят да пробият украинския фронт и да завладяват Бахмут. " Руските спекулации за идното завладяване на Бахмут и рухването на украинските отбранителни линии не подхождат на действителното състояние в региона на Бахмут, където съветските сили надалеч не са прекъснали украинските сухопътни информационни линии ", се споделя в сводката.

Според ISW " съветските настъпателни интервенции за завладяване на Бахмут евентуално са достигнали своя връх заради утежняване на оперативните благоприятни условия.

Експертите на ISW проучват в детайли и назначението на началника на съветския Генерален щаб Валерий Герасимов за командващ съветските войски в Украйна.

Според тях решението е ориентирано към две от главните цели на Кремъл:

Подобряване на системата за командване за ефикасни военни дейности през тази година

и да подсилване на позициите на Министерството на защитата на фона на възходящото въздействие на военни блогъри и мощни фигури като Евгений Пригожин.

Според отчета съветският президент Владимир Путин евентуално възнамерява нови офанзиви, макар че в предишното неведнъж е показал недоумение на същинските благоприятни условия на армията си и не се е отказал от максималистичните цели на акцията в Украйна.

Путин към момента има вяра, че съветската войска е способна на широкомащабни офанзиви, се споделя в информацията на ISW, само че тези негови оценки евентуално са погрешни.

Освен това Герасимов не е възразявал на съветския президент за пагубния проект за инвазия през февруари 2022 година и надали ще стартира да го прави в този момент, настояват американските специалисти.

Те не имат вяра, че Герасимов може бързо да вдъхне нов живот на съветските правила на водене на война, с цел да задоволи упоритостите на Путин. В обобщението се споделя, че генералът " евентуално ще се окаже отпред на дезорганизирана командна конструкция, която изпитва непрекъснати, поредни и взаимно подсилващи се провали, за които той значително е виновен, започвайки с дейностите си преди нахлуването в Украйна ".

ISW счита, че значима спънка за настъпателните интервенции на Москва в Източна Украйна ще бъде и неспособността на съветската индустрия да се оправи с дефицита на муниции.

С измененията в командването на съветската войска се занимава и английското разузнаване: това е показателно за неуспехите на Кремъл, считат там.

Според разузнаването осъществените в сряда разбърквания във висшето военно командване на Русия демонстрират, че в Кремъл са наясно какъв брой зле върви военната акция за тях.

" Назначаването на началника на Генералния щаб за командващ интервенциите е индикатор за възходящата съвестност на обстановката, пред която е изправена Русия, и ясното самопризнание, че акцията не подхожда на стратегическите цели на Русия ", се споделя в новата сводка на разследващата организация.

Според нея вчерашната смяна ще провокира съществено неодобрение измежду ултранационалистите и " войнолюбците ", които упрекват Герасимов за военните провали, до момента в който Сергей Суровикин, отхвърлен от командването на армията, се е радвал на необятната им поддръжка. Назначаването на Суровикин за заместител на Герасимов доста е уязвило престижа и въздействието му (на Суровикин), заключава английското разузнаване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР