Русия днес отбелязва 77 години от победата над нацистка Германия.

...
Русия днес отбелязва 77 години от победата над нацистка Германия.
Коментари Харесай

Путин на военния парад в Москва: Всичко ни подсказваше, че има нужда да се борим

Русия през днешния ден отбелязва 77 години от успеха над нацистка Германия. Традиционно на Червения площад се организира боен церемониал, който се ръководеше от съветския президент. Очакванията, че Путин ще разгласи нов стадий от военната интервенция на Русия, не се оправдаха. Руският президент съобщи, че " конфликтът в Украйна е бил неминуем ".

В 75-я ден от войната в Украйна, Русия чества успеха над нацистка Германия.

Тези дни вие се сражавате за нашите хора в Донбас, за сигурността на Родината ни - на Русия, сподели Владимир Путин, президент на Русия.

Путин съобщи, че през миналата година е имало напрежение сред Русия, Европейския съюз и НАТО.

НАТО стартира да изследва земите покрай нас и това се трансформира в явна опасност за страната ни и за нашите граници. Всичко ни подсказваше, че има потребност да се борим.



Според Путин, страните от НАТО не са желали да чуят позицията на Москва, подготвяли са инвазия, в това число в Крим, за това по думите на съветския президент нахлуването в Украйна е било " нужна и навременна мярка ".

Путин даде обещание помощ за околните на всички починали военнослужещи в Донбас. Досега Русия е признала за 1351 военни жертви в Украйна. Данните, обаче не са обновени от 25 март.

В парада участваха 33 военни елементи с над 11 000 души. Над съветската столица трябваше да прелетят 77 самолета и хеликоптера, само че полетите бяха анулирани - по думите на представителя на Кремъл - поради неприятно време.

Сред най-тежката военна техника, която мина по Червения площад, бяха ракетните ракетни комплекси Торнадо, Искандер и стратегическите Ярс - ракети с обхват 10 000 километра, които могат да носят нуклеарни бойни глави и за които съветското военно командване твърди, че могат да преодолеят всяка противоракетна защита.





Празникът се отбелязва и в други 27 съветски града. Общо в парадите вземат участие 65 000 военнослужещи и 2 400 единици военна техника.

По-късно следобяд в Москва ще се организира марш на Безсмъртния полк. Предвидени са доста спектакли и концерти. Денят в съветската столица ще приключи с фойерверки.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР