Русия днес официално откри първия си пътен мост през река

...
Русия днес официално откри първия си пътен мост през река
Коментари Харесай

Русия откри първия си пътен мост с Китай

Русия през днешния ден публично откри първия си пътен мост през река Амур с Китай, съобщи ДПА.

" Сигурен съм, че този мост ще се трансформира във визитна картичка за градовете Благовешченск и Хейхъ ", сподели на церемонията по откриването на моста Василий Орлов, губернатор на Амурска област в Далечния изток на Русия, представен от организация " Интерфакс ".

На фона на съветската инвазия в Украйна и напрежението със Запада мостът с Китай получава огромна алегорична значимост.



" Предвид значимостта на този мост приказваме всеки ден за завоя на Русия на Изток, само че не можем да позволим на този завой да остане единствено на думи ", сподели съветският вицепремиер и президентски делегат за Далекоизточния федерален окръг Юрий Трутнев, който взе присъединяване в церемонията по разкриване посредством видеовръзка от Москва.

Трутнев акцентира значимостта на построяването на инфраструктурни връзки с Китай, от една страна, посредством разширение на жп мрежата, само че също и посредством мостове.

Новият пътен мост има две платна за придвижване и е с дължина над един километър. Той свързва съветския град Благовешченск с китайския град Хейхъ. Стойността на моста е близо 19 милиарда рубли (около 300 млн. евро), от които 14 милиарда рубли са вложени от съветска страна, показва Франс прес.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР