Русия бомбардира свое село, разположено в близост до украинската граница,

...
Русия бомбардира свое село, разположено в близост до украинската граница,
Коментари Харесай

Русия бомбардира свое село… без да иска

Русия бомбардира свое село , ситуирано наоколо до украинската граница, без да желае. За това оповестява организация Франс прес, като се базира на Руското министерство на защитата. В известието се споделя още, че няма жертви измежду популацията.

Русия извърши тази заран масирани удари по Украйна, означават международните осведомителни организации. Инцидентът е станал в село Петропавловка във Воронежка област, което се намира на 150 километра от Украйна.

Експлозиите раздрусаха здания в центъра на украинската столица

Министерството на защитата на Русия загатва в известието си, разпратено до медиите, за „ случаен гърмеж на муниции “ , превозени със аероплан на военновъздушните сили към 9 ч. локално време. В резултат на това селото е било разтърсено от гърмежи.

Не се оповестява за ранени, само че са установени опустошения по седем здания, жителите на които са били евакуирани и подслонени в центрове за краткотрайно настаняване, оповестява в канала Телеграм регионалният шеф на Воронежска област Александър Гусев.

Според Зеленски страната му е станала по-силна с навлизането във втората година от съветската пълномащабна инвазия

Видеоклипове в обществени медии, чиято достоверност не може да бъде доказана, демонстрират хипотетични съществени вреди по няколко къщи в селото.

Областният шеф Гусев загатва за „ случайно стартиране “ на ракетата, без да прецизира за какъв арсенал става дума, добавя ДПА.

Новите удари са в отговор на украински такива против съветския граничен град Белгород в събота

По-рано през днешния ден Киев заяви, че Русия е обстрелвала през днешния ден Украйна на няколко талази с военни дронове, крилати ракети и балистични оръжия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР