Русия би могла да предприеме военни действия срещу няколко цели

...
Русия би могла да предприеме военни действия срещу няколко цели
Коментари Харесай

НАТО: Русия може да има няколко цели за военни удари в Белгия

Русия би могла да предприеме военни дейности против няколко цели в Белгия - централата на НАТО в Брюксел, пристанището в Антверпен, институциите на Европейски Съюз в белгийската столица или разположените тук други интернационалните организации като международната разплащателна система SWIFT. Това съобщи ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер в чуване пред комисията по защита към Федералния парламент, представен от локални медии.

Опасността от съветско военно нахлуване против страна от НАТО не е теоретична, добави той. По неговите думи не може да се има вяра в уверенията на съветската страна, че това няма да се случи. Руснаците постоянно лъжат - нападнаха Украйна, а твърдяха, че няма да го сторят; споделяха, че няма да атакуван Грузия, само че това се случи през 2008 г.; обявиха, че няма да завземат Крим, само че го направиха, уточни Бауер. Той разясни, че бъдещите набези е допустимо да не се лимитират с похищения в електронното пространство, а да преминат в същински бойни дейности, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бауер означи, че Белгия не извършва отговорностите си към НАТО, които сама е поела и даде за образец това, че страната е поръчала едвам 34 изтребителя Ф-35, до момента в който плановете на алианса демонстрират потребността от 45 машини. Липсата на подготвеност за война усилва вероятността войната да избухне, заключи Бауер на фона на плановете на белгийското държавно управление да извърши задачата за разноски за защита, равни на два % от Брутният вътрешен продукт, през 2035 година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР