Русия беше "преметната" с обещанието инфраструктурата на НАТО да не

...
Русия беше "преметната" с обещанието инфраструктурата на НАТО да не
Коментари Харесай

Путин: Преметнаха Русия с обещанието НАТО да не се разширява на изток

Русия беше "преметната " с обещанието инфраструктурата на НАТО да не се реалокира на изток нито със сантиметър, съобщи съветският президент Владимир Путин, оповестява ТАСС.
Снимка: ТАСС, списък

„ Искам още един път да обясня логиката на нашето държание и нашите оферти: както знаете, ни бяха дадени обещания инфраструктурата на НАТО да не напредва на изток нито със сантиметър. Всички добре знаят това “, напомни съветският държавен глава на пресконференция във вторник след диалозите в Кремъл с унгарския министър председател Виктор Орбан, оповестява ТАСС. „ Днес виждаме къде се намира НАТО: Полша, Румъния, балтийските страни. Те споделиха едно, направиха друго ", добави Путин. 
 
Президентът на Русия напомни, че по-късно Съединени американски щати се отдръпнаха от контракта за противоракетна защита. „ Дълго ги уговаряхме да не правят това. Това е един от основополагащите фундаментални контракти за гарантиране на сигурността в света. Въпреки това Съединени американски щати направиха това, което направиха – излязоха, а в този момент пусковите установки за противоракетна защита са в Румъния и в Полша се основават, в случай че още не са го създали ", съобщи Владимир Путин. Той посочи, че в тези страни има пускови установки МК-41, на които могат да се инсталират ударни системи "Томахоук ", които ще покрият територията на Русия на хиляди километри. "Е, това не е ли опасност за нас? ", попита съветският президент.

„ В член 10 от контракта от 1949 година, в случай че не ме лъже паметта, е записано, че алиансът, съгласно всички участници и членове на НАТО, може да одобри други европейски страни в тази организация. Може, само че не е длъжен ", сподели съветският президент. Според него "същите Съединени щати, същото НАТО може да каже, в това число и на Украйна: "Ние желаеме да подсигуряваме вашата сигурност, ние го ценим, почитаме вашето предпочитание, само че не можем да ви приемем, тъй като имаме други признати по-рано интернационалните отговорности. ” „ Какво е неразбираемо или даже обидно за Украйна? ”, изрази неразбиране Путин.
 
Той е уверен, че „ е необходимо да се откри метод да се подсигуряват ползите и сигурността на всички участници в процеса: Украйна, европейски страни и Русия. Но това може да стане единствено със съществено, деликатно отношение към документите, които предложихме. "
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР