Русия атакува тази сутрин украински зърнени пристанища, включително дунавския порт

...
Русия атакува тази сутрин украински зърнени пристанища, включително дунавския порт
Коментари Харесай

Русия вдигна рязко световната цена на зърното, като бомбардира украински пристанища


Русия нападна тази заран украински зърнени пристанища, в това число дунавския порт Измаил в Одеска област. Това провокира внезапно повишаване на цената на зърното в международен мащаб, съобщи Ройтерс. След днешните офанзиви цената на житото единствено на борсата в Чикаго се повиши с 4%, което отразява паниките на търговците, свързани с доставките на зърно от Украйна, отбелязва организацията.

Президентът Володимир Зеленски реагира незабавно. „ Ударът бе нанесен по пристанищата, по зърното, по международната продоволствена сигурност “, съобщи прочувствено той. И добави:

Светът е задължен да реагира! Когато цел са гражданските пристанища, когато терористите умишлено унищожават дори товарните елеватори за зърно – това е заплаха за всички на всички континенти. Русия би трябвало да бъде спряна! “

Незабавно и посланичката на Съединени американски щати в Киев Бриджит Бринк написа в своя Туитър:

Домове. Пристанища. Силози за зърно. Исторически здания. Мъже. Жени. Деца. Денонощните и засилващи се съветски удари по Кривой Рог, Харков, Киев, Херсон още един път ясно демонстрират, че Русия няма предпочитание за мир, нито мисли за цивилната сигурност. И няма почитание към хората по света, които разчитат на храна от Украйна “.

От Кремъл, както нормално, не разясниха ударите по гражданската инфраструктура.

Украинското министерство на защитата съобщи, че в Измаил е тежко развален зърнен склад. „ С украинско зърно могат да бъдат нахранени милиони хора по целия свят “, се споделя в изказване на министерството в Туитър.

Главната прокуратура на Украйна е почнала следствие за нарушаване на законите и обичаите на войната след офанзивата на промишлената инфраструктура в Одеска област. Повредени са хангари за зърно, асансьор, резервоарите на един от товарните терминали, складови и индустриални пространства.

Всичко това е инфраструктура в устието на р. Дунав, от която се реализира огромната част от износа на украинско зърно. Източник от украинската промишленост съобщи пред Ройтерс, че главната цел на съветските офанзиви е бил точно Измаил – пристанищен град на Дунав, обитаем с доста етнически българи. Той е в непосредствена непосредственост до границата на Украйна с Румъния, през който минава главен различен маршрут за експорт на украинско зърно поради фактическата обсада на износа му през Черно море.

Ударите тази заран съветският агресор нанесе с ирански ударни безпилотници Шахед 136 и Шахед 131. Дроновете се пускат от 3 посоки – Курск, Приморско-Ахтарск и Крим. Противовъздушната защита на Украйна е свалила 23 от тях, само че няколко са достигнали задачите си.

На българските путинофили, които не се интересуват какъв брой деца ще умрат от апетит в Африка, би трябвало единствено да напомним, че повдигането на международните цени на зърното абсолютно ще докара до повишаване и на тукашния хлебец.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР