Русе. Заместник областният управител на Русе Людмил Христов подпрепи лекарите

...
Русе. Заместник областният управител на Русе Людмил Христов подпрепи лекарите
Коментари Харесай

Людмил Христов подкрепи инициативата на младите лекари от УМБАЛ „Канев“ в Русе срещу насилието

Русе. Заместник регионалният шеф на Русе Людмил Христов подпрепи лекарите от Университетска болница „ Канев “ и подписа тяхното отворено писмо във връзка със зачестилите прояви на експанзия към медицински лица, оповестиха от Областна администрация - Русе.
С имената си зад настояванията на работещите в здравната система застанаха над 50 души досега. Сред тях са лекари, медицински сестри, санитари, както и пациенти. Подписката се намира на регистратурата на лечебното заведение и всеки искащ може да се разпише.

„ Само взаимното съгласие, а не потреблението на физическа мощ, може да докара до действително решение на проблемите “, разяснява Христов. Той е подготвен да спомага на лекарите за осъществяване на срещи с разнообразни пациентски организации, тъй че да се намали напрежението сред лекарите и пациентите. Идеята е да се доближи до съответни оферти и ограничения, посредством които да се откри съответно и дълготрайно решение. След като получи писмените оферти от страна на лекарите, заместител регионалният шеф се ангажира да запознае и изпълнителната власт с провокациите пред медиците.

Обмисля се и сформирането на работна група сред лечебните заведения и здравните институции от района с поддръжката на Областната администрация. Нейната функционалност ще е разискването на разнородни начинания, целящи предварителната защита на населието над медицинския личен състав. Предвижда се самодейността да обхване всички лечебни заведения в района и да прерасне в национална.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР