Русе. Успешно приключи конкурсът за детска рисунка на РИОСВ-Русе по

...
Русе. Успешно приключи конкурсът за детска рисунка на РИОСВ-Русе по
Коментари Харесай

Приключи конкурсът на екоинспекцията в Русе за детска рисунка за Световния ден на влажните зони

Русе. Успешно завърши състезанието за детска рисунка на РИОСВ-Русе във връзка Световния ден на влажните зони - 2 февруари, с тематика: „ Сребърна през четирите годишни сезона “.
В конкуренцията се включиха възпитаници в две възрастови групи от трите области, като до авансово оповестения период в инспекцията постъпиха 187 рисунки. Това оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе . Екип на екоинспекцията, в който се включиха експерти по биологично многообразие деликатно оцени постъпилите рисунки, като адмирира тези, които изобразяват локални скотски и растителни типове.

Темата за биоразнообразието на резервата е развълнувала по-малките участници в състезанието. Най-масово присъединяване са взели учениците от НУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ - гр. Бяла, ОУ „ Йордан Йовков “ – Тутракан и ОУ „ Олимпи Панов “ – гр. Русе. Вдъхновение от жителите на резервата са получили и децата от IV-та подготвителна група на ДГ „ Слънце - I “ в гр. Русе, които след извършен урок за Сребърна, са подредили галерия с рисунки в детската градина.
РИОСВ-Русе дефинира за победител в първата възрастова група Назмие Василева – ученик на ОУ „ Васил Априлов “ – с. Голеш, община Кайнарджа, а във втора група - София Маринова от ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ - гр. Силистра. В състезанието са присъдени също специфични и поощрителни награди.

Победителите ще получат грамоти и предметни награди. За участниците от Русе - те ще ги чакат в Информационния център на Регионална ревизия по околната среда и водите - Русе (бул. „ Придунавски “ № 20) след 16 февруари 2022 година, а останали отличени създатели ще получат премиите си по пощата.

Пълният лист с спечелилите в състезанието е оповестен на интернет страницата на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе на адрес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР