Русе посрещна европейския шампион по вдигане на тежести Ангел Русев.

...
Русе посрещна европейския шампион по вдигане на тежести Ангел Русев.
Коментари Харесай

Русе посрещна с почести Русев

Русе посрещна европейския първенец по повдигане на тежести Ангел Русев. Българският щангист и ученик на тежкоатлетическия състезателен клуб (ТСК) в крайдунавския град завоюва в категория до 55 кг на шампионата по повдигане на тежести в София, откакто събра дуел от 244 кг.

Така Русев е европейски първенец в тази категория за четвърти път в кариерата си, като преди този момент е печелил златото в Москва, в Тирана и в Ереван. На шампионата в София бронзов орден в категорията завоюва и 17-годишният Джан Зарков, който също е ученик на русенския клуб.

" За мен не беше изненада. Представихме се доста добре с Джан Зарков. Предстои международна купа, която е подготовка за олимпийските игри. Там се стремим да направя дуел от 294 кг, защото ще съм в горната категория. Това ще ми даде късмет към олимпийските игри ", сподели Русев.

Той изясни, че в случай че взе участие на олимпийските игри и завоюва орден, има упоритост да бъде и треньор.

" Титлата е заслужена и предстояща. Не е мъчно да се отглеждат първенци, тъй като когато има схващане сред играч и треньор, нещата се получават по приятния метод ", сподели треньорът на Ангел Русев от ТСК-Русе, Радослав Атанасов.

Според него треньор и играч постоянно би трябвало да бъдат един до различен, тъй като в случай че има разделяне, нищо няма да се получи.

Ангел Русев разяснява и обстановката в националния тим по повдигане на тежести.

" На мен персонално ми оказва помощ проф. доктор Кирил Панайотов - ръководител на ТСК-Русе, на който съм признателен и без който нямаше да успеем да се подготвим. В националния тим е много тежко. В момента никой няма пари за безусловно нищо. Доста сме зле, само че мисля, че по-скоро нещата ще се оправят ", сподели европейският първенец.

Русев и Джан Зарков получиха парични награди от ръководителя на ТСК-Русе, проф. доктор Кирил Панайотов, както и грамоти от името на регионалния шеф и от кмета на Русе. По думите на проф. доктор Кирил Панайотов сполучливият път на всеки състезателен клуб е като се " слезе при децата в учебните заведения ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР