Русе. Областният управител на Русе Анатоли Станев ще запознае вицепремиера

...
Русе. Областният управител на Русе Анатоли Станев ще запознае вицепремиера
Коментари Харесай

Анатоли Станев ще иска съдействие от вицепремиера Гроздан Караджов за решаване на проблемите пред превозвачите

Русе. Областният шеф на Русе Анатоли Станев ще запознае вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов с проблемите на превозвачите от района, оповестиха от Областна администрация - Русе. Той ще изиска от него също преди да се вкарват в употреба каквато и да е нова системи или промени в досегашните, да се изслушва мнението на хората, които те засягат директно.

Идеята е подбудена от изказванията за неуместен проблем на Елка Недкова, която работи в транспортна компания в крайдунавския град. Припомняме, че поради закъснение от 21 секунди в обработката на данни в ТОЛ-системата на страната, на един от камионите на компанията, който се е движел в посока от Стара Загора към границата ни с Румъния при Русе, бе наложена санкция от 750 лв., макар че е платена дължимата сума за прекосяването по републиканската пътна мрежа, съгласно превозвача. Таксата е била платена в 17.34 часа, като от от банката за възнаграждение на сумата тъкмо в същия час.

Шофьорът на камиона потегля по маршрута си, единствено че на гранично контролно-пропускателен пункт Дунав мост при Русе е спрян, тъй като става ясно, че дължи обезщетителна глоба от 750 лв.. Причината се оказва във валидността на маршрутната карта, която е почнала да тече от 17:37 часа, а 21 секунди по-рано, в 17:36:39 часа, камионът е засечен от камера. Елка Недкова незабавно е алармирала способените институции и се е обадила на работещите в ТОЛ-системата в столицата. Оттам обаче са ѝ обяснили, че би трябвало да заплати санкцията, а по-късно има право да я апелира в съда.

По-рано денем Станев дружно със заместника си Людмил Христов се срещна с пострадалата жена. От извършените диалози стана ясно, че двамата ще търсят решение на казуса, който за жалост се оказва неединичен случай. Освен това Станев ще изиска от транспортните компании в Русенско да му изпратят подробна информация с какви проблеми се сблъскват и какви оферти имат те за възстановяване действието на системата.

„ Неприемливо е в една европейски страна да съществуват сходни несъответствия. Това убива бизнеса, а политиката на държавното управление е ориентирана тъкмо против сходни практики. “, безапелационен бе Станев. Той съобщи още, че ще упорства за намиране на нормативно и/или техническо решение на посочения проблем, тъй че бизнесът да не се товари с финансови обременения без да е отговорен за това.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР