Русе. Нормално приключи изборният ден в област Русе. Това стана

...
Русе. Нормално приключи изборният ден в област Русе. Това стана
Коментари Харесай

Нормално приключи изборният ден в област Русе

Русе. Нормално завърши изборният ден в област Русе. Това стана ясно от провелата се заключителна конференция на Районната изборна комисия, оповестиха от Областна администрация-Русе .

Вече е разгласен краят на изборния ден, а всички секции са декларирали, че са завършили. В момента се попълнят протоколите. От РИК оповестяват за известно закъснение при приемането на първите протоколи заради проблем в компютърната система, само че към този момент всичко действа безпроблемно. Самият развой по обработка на данните е разграничен на две контроли, като на първата се прави така наречен образна проверка-дали подписи и информация са вярно записани. Следва инспекция от страна изчислителите, като едвам по-късно се минава към втората контрола. Там се сверява подадената информация в компютърната система с тази от протоколите.

Буквално преди броени минути в многофункционалната спортна зала „ ОЗК Арена ” в Русе дойдоха и първите представители на две Коронавирус секционни изборни комисии. При тях инспекцията на протоколите е предходна безпроблемно, защото правото си на избор в двете секции са упражнили общо 52-ма индивида.

В един от протоколите е имало позволена неточност при отчитането на преференциите. От Районната изборна комисия припомнят, че в графата без преференции би трябвало да се запише разликата сред действителните гласове за съответната партия и подадените преференции.

Все още не са постъпили в РИК протоколи от секции, където е имало машинно гласоподаване. Най-вероятно, тъй като от съответната секция е належащо да изчакат механик, който да прибере машината, защото по-късно тя още веднъж се намира под защита. При тези секции се чака и известно закъснение в обработката на данните.

През днешния ден в Районната изборна комисия са постъпили 10 сигнала, само че всички те не са били почетени. Част от тях дори не са били и от компетентността на РИК, а са били свързани с недоразумения. Очакваният на Районната изборна комисия са до вторник заран да се завърши с обработката на протоколите.

По данни на РИК днешният избирателен ден е минал умерено в региона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР