Румен Стоилов бе преизбран за нов петгодишен мандат за президент

...
Румен Стоилов бе преизбран за нов петгодишен мандат за президент
Коментари Харесай

Румен Стоилов бе преизбран за президент на Българска федерация джудо

Румен Стоилов бе избран отново за нов петгодишен мандат за президент на Българска федерация джудо от Общото заседание.

За Стоилов това ще бъде втори мандат отпред на организацията. Бизнесменът за първи път оглави федерацията през 2018 година.

На форума в гранд-хотел „ Москва “ той получи поддръжката на всичките 80 делегати. Негов заместител остава Даме Стойков, някогашен дълготраен национал в тежка категория, а в този момент и ръководител на Общо събрание на колегиите “Локомотив ”. В управителния съвет, който е от 15 членове, влизат нови двама бизнесмени- Коста Лолов и Красимир Едрев.

„ Този безапелационен избор и ме радва, и ме задължава ", сподели Стоилов.

" Благодаря на клубовете, че правят оценка работата на федерацията. Фактите приказват красноречиво какво е свършено. Само за предходната година имаме 34 интернационалните надпревари, а преди 4 години те бяха едвам седем. Да не приказваме за финансовите награди, които сме подсигурили, и то от лични средства, а те са над 50 000 лв.. “

Общото заседание е в навечерието на Европейската открита купа „ Освобождение “ в „ Асикс Арена “. Жребият е довечера, а на татамито ще излязат 426 състезатели от 45 страни.

България ще бъде с рекорден брой състезатели – 38. Пред родна аудитория ще излязат Марк Христов, Янислав Герчев, Денислав Иванов, Борис Георгиев, Ивелина Илиева, Габриела Димитрова и други.

Схватките стартират от 9 часа. Гост на шампионата ще бъде президентът на Европейския джудо съюз Ласло Тот (Унгария).

След шампионата част от състезателите ще останат у нас и ще се приготвят с националите в зала „ Диана “. Сред тях са джудистите на Франция и Монголия, които идващия уикенд ще вземат присъединяване в Големия шлем на Тел Авив. Там ще започва и Ивайло Иванов, който пропусна шампионата в София поради контузия, получена в Португалия преди две седмици.

Същевременно Големият шлем в Анталия и европейската купа за кадети в турския курорт през март бяха анулиран поради разрушителното земетресениe в южната ни съседка, лишило живота на хиляди.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР