Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата.

...
Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата.
Коментари Харесай

Проф. Георги Близнашки: Румен Радев се оказа вълк, облечен в овча кожа

" Румен Радев се трансформира във все по-голям проблем за страната. Ти си се клел да спазваш Конституцията и не може да тръгваш против нея. Проблемът на доста политици е, че не вършат разлика сред държавно управление и страна. Самият президент Румен Радев потегли против страната ". Това съобщи някогашният длъжностен министър-председател и специалист по Контистутционно право проф. Георги Близнашки в предаването на Нова телевизия " Неделята на NOVA ".
" Този човек се оказа вълк, облечен в овча кожа. Той се пробва да се нарежда като бранител на демокрацията, само че в действителност с голямо наслаждение желае да я компрометира и да се отиде към властнически форми на ръководство ", добави правистът. 
По мотив това, че Румен Радев сезира Конституционния съд за текстове от Закона за здравето, Близнашки разяснява: " Да пита колкото желае, той би трябвало да ангажира публичното внимание. При всичките провали, трябваше да направи нещо, с цел да се върне в играта. Това е следващият му неверен ход ".
По думите му няма никакво нарушаване на Конституцията в признатите текстове. " Има едно неспокойствие, скапаха се всички сюжети това държавно управление да бъде свалено час по-скоро. Те са в ход от няколко месеца ", разяснява конституционалистът.
Той даде и висока оценка на кабинета за оправянето с пандемията от ковид и изключителното състояние. „ Справяме се с пандемията и то ненадейно добре. Политическото управление на страната, в лицето на Бойко Борисов, прояви вътрешен глас със своевременното въвеждане на изключителното състояние “, съобщи проф. Георги Близнашки.
 „ За Бойко Борисов изключителното състояние е неговата буря. Той е точният човек за точното време. Изпреварихме другите страни и това ни разреши да овладеем обстановката, тъй като огнищата се сътвориха от приходящите емигранти, които ги изтласкваха от Западна Европа и те идваха и превнасяха болестта у нас “, сподели още той за предаването „ Неделята на NOVA “. По думите му разпространяването на ковид се е лимитирало до оптималната степен, в която това е било допустимо. „ Важното е, че хората схванаха, че страната съществува и тя е тук. Беше основана цялостна готовност и обстановката беше под надзор от самото начало, за разлика от други страни “, безапелационен бе Близнашки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР