Румен Радев планира днес да се консултира и с парламентарно

...
Румен Радев планира днес да се консултира и с парламентарно
Коментари Харесай

Обединени патриоти отказаха среща с Радев за изборите

Румен Радев възнамерява през днешния ден да се съветва и с парламентарно показаните партии по отношение на идните избори за Народното събрание, съобщи БНР.

Управляващите от ГЕРБ ще бъдат показани от вицепремиера Томислав Дончев, а Българска социалистическа партия - от водача си Корнелия Нинова.

" Обединените патриоти " обявиха, че няма да се отзоват на поканата на президента. Съпредседателят на парламентарната им група Борис Ячев изясни за какво:

“Ние считаме, че присъединяване в консултациите при президента към този момент са безпредметни, тъй като тези съвещания трябваше да бъдат направени преди той обществено да оповести датата 28-и март. Ако има спор, той би трябвало да бъде на тематика – не самата дата за осъществяване на изборите, а по-скоро промени в разпоредбите за осъществяване на избори в изискванията на пандемия “.

Ето и позицията на партия " Воля " - от водача ѝ Веселин Марешки:

“Ние ще уважим поканата му, ще отидем да чуем по-скоро неговите причини за датата 28-и. И вероятно другите причини, с които в този момент се пробва да отсрочи изборите, и по-късно ще излезем с публична позиция “.

Движение за права и свободи също ще отидат при президента. Той възнамерява да се срещне поотделно с обособените партии, добавя БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР