Румен Радев печели балотажа. Това показват окончателните данни на социологическите

...
Румен Радев печели балотажа. Това показват окончателните данни на социологическите
Коментари Харесай

Румен Радев затвърди срещу Герджиков с над 66%

Румен Радев печели балотажа. Това демонстрират окончателните данни на социологическите организации " Галъп " и " Тренд " от паралелното броене при 100% осъществяване на извадката.

" Галъп " мери, че актуалният президент получава 66.4% от гласовете, до момента в който съперникът му Анастас Герджиков събира поддръжката на 31.9% от гласоподавателите.

Опцията " Не поддържам никого " са избрали 1.7% от отишлите до урните, а изборната интензивност е била 31.6%.

Според " Тренд " пък Радев събира поддръжка от 67.8% от гласувалите в балотажа, а Герджиков - 30.7% от вота . " Не поддържам никого " са показали 1.5% гласоподавателите.

Избирателната интензивност пък е 31.6%.
 Снимка 554412
Източник:

При 100% редом броене на резултатите от втория тур на президентските избори съгласно " Алфа рисърч " също успеха е твърдо за сегашния президент.

Румен Радев печели 66.4% от гласовете на гласоподавателите, до момента в който Анастас Герджиков събира 32.3% от вота.

1.3% пък не са подкрепили никого. Активността на президентските избори е 34.1%.

Екзитполовете също мериха корав резултат в интерес на президента Румен Радев и Илияна Йотова на балотажа за президентските избори.

Двойката Радев/Йотова изпреварват с двойката Герджиков/Митева в екзитпола на социологическите организации.

Екзитполът на " Галъп интернешънъл " откроява 65.7%. За Анастас Герджиков са дали своят вот 31.5%. Не поддържам никого - 2.8%.
 Снимка 554398
" Алфа Рисърч " дава за Радев 63,9%, за Герджиков - 33.1%, а с " не поддържам никого " са дали своят вот 3% от подалите гласа си през днешния ден.
 Снимка 554397
Източник:
 С към 30% изборна интензивност приключи балотажът онлайн
С към 30% изборна интензивност приключи балотажът

Малко над 20% прескочи ползата към балотажа към 15 ч.

Разбивката на " Алфа рисърч " : Подкрепата по партийна поддръжка - Радев е подсилен от 99% от гласоподавателите на " Продължваме смяната, от поддръжниците на Българска социалистическа партия за него са дали своят вот 96%, от Има Такъв Народ - 89%, Демократична България - 70%.

От подкрепящите ГЕРБ едвам 10% са дали своят вот за сегашния президент, 89% - за Анастас Герджиков, при Движение за права и свободи - 63% за Герджиков, 35% - Радев. От поддръжниците на " Възраждане " 72% са дали своят вот за Радев.
 Снимка 554400
Източник:

Впоследствие данни на организация " Тренд " от паралелното броене при 92% осъществяване на извадката демонстрират, че Румен Радев получава 67.7% от гласовете, до момента в който съперникът му Анастас Герджиков събира поддръжката на 30.8% от гласоподавателите.

Опцията " Не поддържам никого " са избрали 1.5% от отишлите до урните.

Избирателната интензивност в деня на балотажа пък е била 31.9%.
 Висшистите избраха за президент Радев пред Герджиков
Висшистите избраха за президент Радев пред Герджиков

Герджиков обаче събира по-голяма поддръжка измежду поддръжниците си в София

Предварителните данни сочат и че

Разбивка на резултатите, направена от организация " Тренд ", демонстрира, че 48,5% от подкрепилите Румен Радев са със приблизително обучение, 47,5% - с висше или полувисше , а 4% - с главно или по-ниско.

От друга страна, 49,7% от поддръжниците на Анастас Герджиков са със приблизително обучение, 45% - с висше или полувисше, а 5,3% - с главно или по-ниско.

" Галъп интернешънъл " пък мери, че 49% от поддръжниците на Радев са висшисти или полувисшисти, 46% - със приблизително обучение, а 5% - с главно или по-ниско обучение.

С висше или полувисше обучение пък са 43% от гласувалите за Герджиков, 47% са със приблизително, а 10% - с главно или по-ниско обучение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР