Румен Радев определи датата за местните избориПрезидентът Румен Радев подписа

...
Румен Радев определи датата за местните избориПрезидентът Румен Радев подписа
Коментари Харесай

Вечерни новини: Планира се разширение на „Тракия“; Президентът насрочи местните избори

Румен Радев дефинира датата за локалните избори
Президентът Румен Радев подписа декрет, с който дефинира дата за локалните избори. На 29 октомври 2023 година България ще гласоподава за общински съветници и за кметове.
„ Изчерпан потенциал “: Регионалният министър възнамерява уголемение на „ Тракия “
Регионалният министър Андрей Цеков заприказва за уголемение на автомагистрала „ Тракия “. В изявление за Българска национална телевизия той уточни, чекапацитетът на тази автомагистрала за съществена пътна артерия от дълго време е привършен и не може да поеме трафика към морето. “ По думите му по данни на Агенция „ Пътна инфраструктура “ през лятото през една точка минават към 105 хиляди транспортни средства дневно. Именно поради това министърът съобщи, че се възнамерява уголемение с още едно платно в посока.
България отбрани и бялото саламурено сирене пред Европейски Съюз
Европейската комисия утвърди включването на „ Българско бяло саламурено сирене ” като предпазено название за генезис (ЗНП) от България. Това се случва единствено няколко дни откакто България съумя да отбрани и киселото мляко. Така и двата продукта към този момент са включени в листата от 1 648  предпазени селскостопански продукта.
„ Ядрен подем “: В Съединени американски щати проработи новият реактор на Westinghouse
След няколко отлагания първият модернизиран нуклеарен реактор Westinghouse с технология AP1000® от потомство III+ през днешния ден влезе в комерсиална употреба в атомната електроцентрала Vogtle. Ядрените блоковете с технологията AP1000 в АЕЦ Vogtle са първите планове за създаване на нови нуклеарни мощности, приключени през последните над 30 години в Съединени американски щати
Европа изненада с по-висок от упования напредък
Икономиката на еврозоната набъбна повече от предстоящото през второто тримесечие на 2023 година Според статистиката на Евростат стопанската система на страните от валутния съюз е повишена с 0.3% – леко над прогнозата от 0.2% растеж в изследване на Reuters. Спрямо година по-рано растежът е от 0.6% при упования за 0.5%.
Забравеното с. Долене, което разцъфва като цвете
В Югозападна България сред полите на Огражден планина, се намира село Долене. Селото е малко, само че с огромна история. В покрайнините на Долене има остатъци от антични и средновековни поселения. Село Долене се загатва в османски данъчни регистри от 1570 и 1665 година. Според първият указател в селото живеят 2 мюсюлмански и 12 християнски семейства. През интервала XVI – XIX век в землището на селото се организира фамозният Долянски панаир – един от най-големите панаири в европейските лимити на Османската империя.
Най-важният търговски път в Европа е заплашен
Река Рейн е надеждна корабна артерия от епохи насам като подкрепя раждането на индустриални колоси по крайбрежията си. Тези дни обаче може и да са към своя край, защото водата постоянно понижава до равнища, които попречват корабоплаването.
Нelleniq Energy навлиза на румънския пазар с фотоволтаично портфолио от 211 MW
Една от най-големите компании на Балканите с гръцки корени HELLENiQ ENERGY навлиза на бързо развиващия се ВЕИ пазар в Румъния. Чрез своето дъщерно сдружение HELLENiQ Renewables компанията купува 211 MW слънчево фотоволтаично портфолио на основания в Гърция индустриален конгломерат Mytilineos.
ЕЦБ би трябвало да бъде по-критична към банките в Европа
Един от двамата претенденти за поста основен банков супервайзър на еврозоната – Клаудия Бух – прикани за „ по-критично мислене “ при надзора на банковия бранш. Тя предизвести, че той към момента е изправен пред обилни опасности, произлизащи от огромни макроикономически катаклизми.
MET Group стъпва на ВЕИ пазара в Германия
Базираната в Швейцария MET Group приключи закупуването на 100% дял във фотоволтаичния план Kentzlin, създаден от Emeren Germany GmbH. След като бъде приключена, слънчевата централа ще има конфигурирана мощ от 11.5 MWp и произвеждане на сила от почти 13 GWh годишно, което подхожда на междинното годишно ползване на 3600 немски семейства.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР