Румънското правителство въведе таван на цените на електроенергията и природния

...
Румънското правителство въведе таван на цените на електроенергията и природния
Коментари Харесай

В Румъния: Таван на цените на тока и газа за 1 година

Румънското държавно управление вкара таван на цените на електрическата енергия и природния газ за интервал от една година, заяви Радио Румъния. Тази мярка ще бъде както за частните, по този начин и за промишлените консуматори, съобщи БГНЕС.

Съгласно държавно разпореждане, утвърдено в петък, битовите клиенти, които не употребяват повече от 100 kW на месец, ще заплащат 68 бани (14 цента) на киловат, а в случай че потреблението им надвишава 300 киловата, тогава най-много 80 бани (16 цента) на киловат.

Промишлените клиенти ще заплащат до 1 проливам (20 цента) на киловат. Що се отнася до природния газ, цената му за домашни консуматори ще бъде най-много 31 бани (6 цента), а за промишлени клиенти - не повече от 37 бани (7 цента) на киловат.

" Ние взехме тези ограничения, за отбрана на жителите, стимулиране на стопанската система и отбрана на работните места ”, сподели министър председателят Николае Чука.

В същото време в Министерството на енергетиката се подхващат ограничения за идентифициране на нови източници на сила и нови източници за доставка на природен газ. Таванът на цените на силата ще бъде в действие от 1 април 2022 година до 31 март 2023 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР