Румънското правителство въведе нови ограничителни мерките срещу разпространението на Covid-19,

...
Румънското правителство въведе нови ограничителни мерките срещу разпространението на Covid-19,
Коментари Харесай

Неваксинираните в Румъния няма да могат да излизат през уикенда

Румънското държавно управление вкара нови ограничаващи ограниченията против разпространяването на Covid-19, в това число наложително носене на маски навън, само че към този момент учебните заведения в страната остават отворени. Забрана за излизане през уикендите ще бъде въведена за хора, които не са имунизирани, предава Ройтерс.

Броят на новозаразените през вчерашния ден доближи рекордните 12 032, а интензивните отделения в страната са претъпкани. Същевременно Румъния се подрежда на второ място в Европейски Съюз в класацията за страните с най-слабо движение на имунизация, добавя Българска телеграфна агенция.

Правителството разгласи нощес, че носенето на маски става наложително на закрито и на открити обществени пространства, където броят на случаите надвишава 6 на 1000.

Достъпът до заведения за хранене, фитнес зали, театри, кина и други ще бъде вероятен при оптималната претовареност 50 % от площта на пространствата и ще е наличен единствено за изцяло имунизирани хора или за такива, които към този момент са прекарали вируса.

Училищата към този момент остават отворени, само че учебният личен състав и учениците ще бъдат тествани постоянно.

Около 40 % от медицинския личен състав и учителите в Румъния не са имунизирани, показва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР