Румънското правителство се готви да осигури енергия през студения сезон,

...
Румънското правителство се готви да осигури енергия през студения сезон,
Коментари Харесай

В Румъния и тази зима ще има таван на цените на тока

Румънското държавно управление се готви да обезпечи сила през студения сезон, а системата ще работи като предходната зима, с таван на цените. Това заяви по време на постоянното съвещание на кабинета министър председателят Марчел Чолаку, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Имаме план на незабавна разпоредба, посредством която осигуряваме уреждането на някои заплащания на енергийните снабдители, тъй че системата да продължи да работи съвършено ”, акцентира министър-председателят.

Той насочи сериозни думи към кмета на Букурещ Никушор Дан за казуса с топлата вода в румънската столица.

“Все още не мога да схвана по какъв начин е допустимо кметът Никушор Дан продължава да осъжда стотици хиляди поданици да се мият със студена вода в продължение на цели месеци тази година. Изглежда ми нечовешко и унизително и това три години откакто кметът даде обещание гражданска война на горещата вода “, сподели Чолаку.

Премиерът изрази удовлетворение по отношение на обстоятелството, че инфлацията е достигнала " едноцифрено число " и че признатата от държавното управление разпоредба за понижаване на цените на главните храни е постигнала задачата си.

“Днес действителността демонстрира, че цените за някои съществени артикули са с 30-40% по-ниски, макар страховете за неналичия и банкрути ”, заяви Чолаку и прикани министрите да отидат и в магазините, с цел да се уверят персонално.

В събота (5 август) министър председателят посети магазин в бранш 4 в Букурещ и откри, че най-големите понижения на цените са за картофите и хляба.

„ Исках да видя с очите си по какъв начин се ползва този нормативен акт. Защитата на покупателната дарба на румънците с ниски и междинни приходи, които са най-засегнати от инфлацията, беше първата цел, сложена при поемането на ръководството ", написа Марчел Чолаку в формалния си профил във Facebook.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР