Румънското министерство на отбраната съобщи, че парламентът е одобрил започване

...
Румънското министерство на отбраната съобщи, че парламентът е одобрил започване
Коментари Харесай

Румъния купува 32 изтребителя Ф-16 от Норвегия

Румънското министерство на защитата заяви, че Народното събрание е одобрил започване на процедура за покупка на 32 самолета Ф-16 и обезпечаване на логистична поддръжка от държавното управление на Норвегия, както и на съоръжение и услуги за рационализация на летателните апарати от държавното управление на Съединените щати, оповестява Аджерпрес.

В известие на министерството се отбелязва, че самолетите са с настройка от по-висок клас от намиращите се на въоръжение в румънските военновъздушни сили и има опция за модернизацията им в Румъния.

Самолетите ще бъдат предадени в цялостна оперативна подготвеност, а ресурсите им разрешават да бъдат употребявани в най-малко 10-годишен временен интервал до прекосяване към самолети от пето потомство. По този метод покупката на самолетите от държавното управление на Норвегия " съставлява в действителност трансфер на военни качества сред две съюзнички от НАТО ", се отбелязва в известието.

Средствата за покупката се пресмятат на към 454 милиона евро без Данък добавена стойност, като включват както оферти от Норвегия пакет, по този начин и покупката на съоръжение и услуги за рационализация на самолетите от държавното управление на Съединени американски щати.

Предвижда се в поддръжката и модернизацията да взе участие румънската компания Аеростар, избрана от държавното управление на Румъния за център за поддръжка на летателните апарати Ф-16.

Съгласно концепцията за последователно повишение на качествата за въздушна защита, утвърдена на Върховния съвет за национална защита на Румъния, страната би трябвало да разполага с три ескадрили от по 16 самолета Ф-16.

В момента Румъния има единствено една ескадрила от 17 самолета Ф-16, купени на остаряло от Португалия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР