Румънското министерство на икономиката ще финансира пряко малките и средните

...
Румънското министерство на икономиката ще финансира пряко малките и средните
Коментари Харесай

Румънското правителство ще предостави 1 млрд. евро на фирми в сектори, засегнати от кризата

Румънското министерство на стопанската система ще финансира директно дребните и междинните предприятия с 1 милиард евро, написа Romania Insider. Това разгласи държавният секретар Ливиу Рогоджинару по време на видеоконференция.

Парите идват от европейски средства, които към момента не са изразходвани от Румъния през финансовата 2014-2020 година, тъй че средствата би трябвало да бъдат разпределени и употребявани до края на 2020 година

Помощта ще се разпределя като безплатни средства за определени компании - за тези, които са най-силно наранени от рецесията.Според държавния секретар решението е взето преди три дни от държавното управление.

Въз основа на това решение Министерството на европейските фондове ще разпредели 2 милиарда евро - на Министерството на стопанската система (1 милиард) и Министерството на благоустройството (още 1 милиард евро).
 Румъния отваря стопанската система си. Но тя в никакъв случай няма да бъде същата
Страната, станала огнище на вируса в Източна Европа, отваря стопанската система си. Но нищо няма да е същото

От държавното управление предвиждат криза от 2%, само че икономистите считат, че тя ще бъде доста по-дълбока

Според Рогоджинаро към 100 млн. евро ще бъдат разпределени " като ваучери " на компании без чиновници (или компании, в които притежателят е единственият служител).

" От парите, постъпващи в Министерството на стопанската система, 350 млн. Евро отиват за сферата на услугите, превоз и компании, които са мощно наранени от това състояние. Говорим за безплатна помощ от към 20 000 евро за невъзстановими пари за всяка компания ", съобщи още той.

" Има към 100 млн. евро, които ще бъдат предоставени като държавна помощ под формата на ваучери на компании без чиновници, където работодателят е единственият чиновник ", съобщи той.

550 млн. Евро са заделени за стратегия за компании, които желаят да ускорят производството - без значение дали междинни, или дребни компании, които имат нужния потенциал. " По тази стратегия можем да предложим до 800 000 евро, а парите могат да отидат за компании от индустрията, търговията или всеки различен бранш. Опитваме се да създадем селекцията допустимо най-правилно и потреблението на парите би трябвало да се следи ", добави държавният секретар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР