Румънският специализиран национален модул за гасене на горски пожари, командирован

...
Румънският специализиран национален модул за гасене на горски пожари, командирован
Коментари Харесай

Румънци гасят пожари във Франция

Румънският профилиран народен модул за гасене на горски пожари, командирован във Франция, към този момент е подготвен да реагира, в случай че е належащо, във френския район Вьоло, покрай Марсилия, съобщи за Българска телеграфна агенция румънската организация Аджерпрес.

По информация на румънския Генерален инспекторат за ръководство на изключителни обстановки модулът се състои от 40 пожарникари и три автомобила за гасене на горски пожари, микробус и рейс.

„ Вчера, 2 август, румънският профилиран народен модул за гасене на горски пожари, изпратен във Франция, проработи. Оперативната база на нашите сътрудници беше основана в Националното висше учебно заведение за пожарникари - ENSOSP, в град Екс ан Прованс. Като се има поради метеорологичната прогноза, за понижаване на времето за реагиране при горски пожари, френските управляващи разпоредиха разполагането на профилирания модул от Румъния и другите сили и средства, пристигнали в поддръжка от другите райони на страната-домакин в района Вьоло, в центъра за образование на пожарникари. От през вчерашния ден румънските пожарникари са в контакт с френските си сътрудници за определяне на дейно взаимоотношение на румънския модул със средствата и силите на Франция. Така екипите в румънския модул бяха оборудвани с портативни радиостанции, които разрешават връзка както вътре в модула, по този начин и с другите отдели, свързани с ръководството на изключителни обстановки, породени от горски пожари “, се споделя в прессъобщение на румънския Генерален инспекторат за ръководство на изключителни обстановки.

Участието на румънския модул беше поискано от френски офицери, делегирани да подкрепят и обезпечават гладкото протичане на цялата задача, изпълнявана от румънските спасители.

Между 30 юли и 2 септември 2023 година отделът за ръководство на изключителни обстановки към Министерството на вътрешните работи на Румъния посредством Генералния инспекторат за ръководство на изключителни обстановки изпрати профилиран народен модул за гасене на горски пожари по стратегия за авансово позициониране на Генерална дирекция „ Европейска гражданска отбрана и Операции за филантропична помощ “ - DG ECHO, за подсилване на устойчивостта на Франция при ръководството на този тип риск.

На 16 август 2023 година ще се извърши замяна на личния състав.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР