Румънският президент Клаус Йоханис обнародва днес закон, с който се

...
Румънският президент Клаус Йоханис обнародва днес закон, с който се
Коментари Харесай

Румъния забрани продажбата на енергийни напитки на лица под 18 години

Румънският президент Клаус Йоханис обнародва през днешния ден закон, с който се не разрешава продажбата на енергийни питиета на лица, които не са навършили пълноправие, оповестява Аджерпрес.

Според нормативния акт енергийни питиета са питиета, които съдържат разнообразни комбинации от въглехидрати, витамини и минерали с две или повече субстанции от вида на кофеин, таурин, карнитин, гуарана, глюкуронолактон и други съединения със подтикващ централната нервна система резултат.

Законът, признат на 20 февруари от Камарата на депутатите като решителен орган, не разрешава продажбата на тези питиета в двора на образователни заведения, здравни институции или профилирани заведения за лица в неравностойно състояние. 

Забранява се също по този начин продажбата или безплатното предложение на енергийни питиета на малолетни или малолетни лица, в това число посредством вендинг автомати. Икономическите оператори, които нарушават тези разпореждания, подлежат на санкции в размер до 30 000 леи (11 804 лева) според от тежестта на действието. В случай на наново нарушаване се стопира активността на заведението за интервал сред 10 и 30 дни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР