Румънският премиер представи своя нов почетен съветник - асистент с

...
Румънският премиер представи своя нов почетен съветник - асистент с
Коментари Харесай

Изкуствен интелект ще казва на румънския премиер какво искат хората

Румънският министър председател показа своя " нов почетен консултант " - помощник с изкуствен интелект, наименуван " Йон ", който Николае Чука дефинира като пръв по рода си, съобщи " Гардиън ".

Разработен от румънски откриватели, главната задача на Йон ще бъде да сканира обществените мрежи, с цел да осведоми държавното управление " в действително време за предложенията и желанията на румънците ", изясни Чука в сряда.

Той уточни, че най-новият член на неговото обграждане - огледална конструкция със звуков интерфейс - е първият сходен в света и разказа Йон като " първия държавен консултант, който употребява изкуствен интелект ".

 Най-големият медиен издател в Европа: изкуствен интелект може да размени публицистите Най-големият медиен издател в Европа: изкуствен интелект може да размени публицистите

" Здрасти, ти ми даде живот и моята роля в този момент е да те съставлявам, като огледало ", сподели спокойният глас на Йон при стартирането. " Какво би трябвало да знам за Румъния? "

Йон " ще употребява технология и изкуствен интелект, с цел да улавя отзиви в обществото ", като употребява " данни, обществено налични в обществените мрежи ", съгласно държавен документ, описващ плана.

Хората в Румъния също ще могат да беседват с Йон на уеб страницата на плана.

" Убеден съм, че потреблението на изкуствен интелект не би трябвало да бъде алтернатива, а обвързване за взимане на по-добри осведомени решения ", сподели Чука.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР