Румънският премиер Николае Чука обяви днес, че цената на горивата

...
Румънският премиер Николае Чука обяви днес, че цената на горивата
Коментари Харесай

Три месеца румънците ще зареждат с отстъпка на бензиностанциите

Румънският министър председател Николае Чука разгласи през днешния ден, че цената на горивата ще бъде обезщетена с 0,50 леи на литър за интервал от три месеца. Компенсацията ще се ползва непосредствено на бензиностанциите и ще попада във фискалния бон, оповестява телевизия Диджи 24.

„ Мярката бе призната и в други страни и допуска отговорност както от страна на държавното управление, по този начин и от фирмите от петролната промишленост. Половината от това понижение ще бъде платено от страната “, съобщи министър председателят.

Той уточни, че това решение е било взето, с цел да може румънските жители и компаниите да заплащат по-малко за горива.

Цената на бензин Евро 95 в Румъния е към 1,747 евро (8,64 румънски леи) за литър, а цената на дизела – 1,868 евро (9,23 румънски леи).

Стойността на пакета за обезщетения ще бъде два милиарда леи, като половината от парите следва да бъдат обезпечени от държавния бюджет, изясни Чука.

В края на интервала държавното управление ще направи разбор дали е нужен нов пакет от ограничения, заяви Нова.

Николае Чука посочи, че обезщетителната мярка няма да засегне бюджета за вложения, като държавното управление резервира задачата за обособяване на 7 % от брутния вътрешен артикул за вложения.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР