Румънският премиер Флорин Къцу подкрепя необходимостта от ваксинация или тестване

...
Румънският премиер Флорин Къцу подкрепя необходимостта от ваксинация или тестване
Коментари Харесай

Румънският премиер иска задължителна ваксинация или тестове в бюджетната сфера

Румънският министър председател Флорин Къцу поддържа нуждата от имунизация или тестване на всички работещи в публичната сфера, които влизат в контакт с жителите, оповестява в. " Ромъния либера ".

Премиерът сподели, че ще предложи на ръководещата коалиция наложителна имунизация или тестване на бюджетните чиновници.

" Ще ви кажа моето персонално мнение и ще дискутираме по-късно какво ще бъде решението. Смятам, че освен медицинският личен състав, само че и личният състав в образованието, в министерството на вътрешните работи и на националната защита, чиновниците в публичната сфера, които работят в бюджетния бранш, всички те би трябвало да са имунизирани или тествани. Това е вид, който аз ще предложа. Ще забележим, според от диалозите със експерти, кой вид ще бъде утвърден. Ще обсъдим това и в обединението и ще забележим, само че аз считам, че там, където има контакт с жителите, би трябвало да бъдем виновни ", съобщи румънският министър председател, представен от " Ромъния либера ".

В рамките на вчерашния ден в Румъния са били сложени 5620 дози ваксина, заяви Националният комитет за съгласуваност на имунизационните действия, съобщи Аджерпрес.

От 27 декември, когато стартира имунизационната акция в Румъния, са сложени общо 9 748 576 дози ваксина против коронавирус на 5 234 978 души. Пълната скица на имунизация е приключена при 5 116 951 румънци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР