Румънският евродепутат Рамона Стругариу от групата "Обнови Европа" настоя българският

...
Румънският евродепутат Рамона Стругариу от групата "Обнови Европа" настоя българският
Коментари Харесай

Румънски евродепутат настоя Джамбазки да отговори за бомбичките срещу протестиращи

Румънският евродепутат Рамона Стругариу от групата "Обнови Европа " настоя българският ѝ сътрудник Ангел Джамбазки да отговори обществено дали е хвърлял бомбички по протестиращи в София и дали ги е поливал с вода от прозорците на партийната централа на Вътрешна македонска революционна организация.

"Г-н Джамбазки, получих фотоси от България, от които наподобява, че сте хвърляли взривни материали и сте пръскали с вода протестиращи от прозореца. Те бяха мирни протестиращи, защитаващи демокрацията, самостоятелното правораздаване, върховенството на закона, свободните медии и европейска страна. Вие ли бяхте, уважаеми сътрудник? Вие ли направихте това? Публично ви провокирам да отговорите на въпроса ми. Защото в случай че сте вие, то отлично на самостоятелните медии и хората, които разкриха това. Разбирам вашата гняв против тях. Но такова държание, уважаеми сътрудник, в случай че в действителност сте вие, не принадлежи на Европейския съюз. Нито принадлежи на Европейския парламент. И би трябвало да се срамувате надълбоко от това. Какъв срам! ", написа Стругариу във Facebook.

Преди седмица бяха публикувани фрагменти, на които се вижда по какъв начин от последния етаж на централата на Вътрешна македонска революционна организация по протестиращи пред постройката се хвърлят пиратки, хората бяха заливани и с вода. Вижда се и евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

"Отровното трио " изпрати имейл до всички 705 евродепутатити, който демонстрира "как Ангел Джамбазки хвърля бомбички и полива с маркуч протестиращи пред централата на Вътрешна македонска революционна организация ".

В изявление за БиТиВи Джамбазки отхвърли да отговори непосредствено на въпроса дали той е хвърлял бомбички против протестиращите. "Отговорихме съответно на това, което вършиха пред постройката. Те пристигнаха първи да хвърлят бомби. Това е исторически монумент на културата и няма да позволим да бъде вандализиран ", сподели той.

Евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация уточни, че актовете са били самоотбрана в отговор на вандалските дейности и експанзията на протестиращите. Според него всеки би го направил, в случай че в дома му дойдат да чупят.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР