Румънският доставчик на услуги в индустрията за противовъздушна отбрана, Romaero

...
Румънският доставчик на услуги в индустрията за противовъздушна отбрана, Romaero
Коментари Харесай

Румънска компания за противовъздушна отбрана затъна в дългове и фалира

Румънският снабдител на услуги в промишлеността за противовъздушна защита, Romaero ( " Ромаеро " ) изпадна в неплатежоспособност. Това се случи по искане на компанията, откакто през декември съд постанови, че би трябвало да заплати 17 милиона евро обезщетения за проваленият й опит да надстрои Boeing 737-200 за един от своите клиенти. 

Миналото лято компанията пропусна шанса си да стане център за поддръжка, ремонт и главен ремонт на хеликоптери Black Hawk, създадени от американския боен колос Lockheed Martin, напомня. По-рано тя загуби и документа си за даване на услуги за самолети Boeing.

Ръководството на компанията получи предишния ноември утвърждението на акционерите за продажбата посредством търг на няколко здания и имоти, ситуирани в Букурещ, на обща начална цена, открита посредством оценка, от 87,2 милиона леи (18 милиона евро). Кредиторите й - CEC Bank и организацията за събиране на налози ANAF - обаче блокираха договорката.
 Най-голямата румънска самолетна компания - Blue Air изпадна в неплатежоспособност
Европейска нискотарифна самолетна компания изпадна в неплатежоспособност

Причината са задължения за милиони евро

Финансовото положение на " Ромаеро " е проблематично от години. CIT Restructuring създаде и извърши проект за преструктуриране на компанията през 2020 година, въз основа на който CEC Bank отпусна заеми на обща стойност към 60 милиона леи (12 милиона евро).

Компанията дължеше 330 милиона леи (66.3 милиона евро) на държавния бюджет в края на 2019 година В края на септември 2023 година Romaero имаше просрочени отговорности към страната в общ размер на съвсем 436 милиона леи, в това число лихви и неустойки. Други кредитори на Romaero са BCR и Apa Nova.
 BlockFi разгласи неплатежоспособност и изиска отбрана от над 100 хиляди кредитора
Още един огромен състезател на криптопазара изиска банкрут и завлече над 100 хиляди кредитора

Новината се отрази отрицателно на цените на главните криптовалути
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР