Румънски фермери блокираха пункт на румънско-украинската граница в четвъртък, съобщи

...
Румънски фермери блокираха пункт на румънско-украинската граница в четвъртък, съобщи
Коментари Харесай

Румънските фермери блокираха отново границата с Украйна

Румънски фермери блокираха пункт на румънско-украинската граница в четвъртък, заяви украинската държавна митническа работа.

Фермери и превозвачи блокираха автомагистрали и забавиха трафика с колони от трактори и камиони в символ на митинг против високата цена на дизела, застрахователните ставки, ограниченията на Европейския съюз за отбрана на околната среда и натиска върху вътрешния пазар от вносни украински селскостопански артикули.

Протестиращите желаят мораториум върху изплащането на заеми, по-бързи заплащания на дотации и обособени опашки на граничните пунктове и черноморското пристанище Констанца за камиони от Европейски Съюз и такива отвън блока, в това число Украйна.

" Блокирането се прави с едрогабаритна селскостопанска техника ", сподели украинската държавна митническа работа за блокадата в четвъртък на Граничен контролно-пропусквателен пункт Халмеу-Дякове.

" Трафикът напускащ Украйна за камиони е краткотрайно спрян, с цел да се предотврати блокирането на пътнически коли. Продължителността на блокадата към момента не е известна ", се споделя в приложението за известия Telegram.

Румънските черноморски пристанища са основни за украинския селскостопански експорт на фона на частичната обсада на Черно море от Русия и логистичните усложнения при преноса през украинската сухопътна граница с Европейски Съюз.

До тази седмица в символ на митинг против, съгласно тях, нелоялна конкуренция от украинските им сътрудници. Протестите провокираха претенции Европейски Съюз да възвърне система, при която украинските компании се нуждаят от разрешителни за работа в блока и същото за европейските водачи на камиони, влизащи в Украйна.
 Румънските фермери и тираджии ускоряват митингите
Румънските фермери и тираджии ускоряват митингите

Министърът на земеделието сподели, че са постигнали единодушие по редица искания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР